TEORIJA ZAVERE Šokantne tvrdnje: “Toše Proeski je ubijen, ovo su dokazi!”

TEORIJA ZAVERE Šokantne tvrdnje: “Toše Proeski je ubijen, ovo su dokazi!”

Otkako je Toše Proeski tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći, pojavljivale su se raznorazne teorije zavere i spekulacije o tome da je prava istina o onome što se desilo te kobne noći prikrivena.

Sada je te teorije javno izrekao i kontroverzni Jugoslav Pertušić, jedan od optuženih za organizovanje atentata na Slobodana Miloševića.

Petrušić je, gostujući u jednoj makedonskoj emisiji, izneo svoje “argumente” za teoriju da smrt popularnog pevača nije bila nesrećan slučaj.

– Brzina kojom se kretao džip, i njegova polovina koja je udarila u kamion, nije mogla a da ne povredi ozbiljno vozača i saputnika koji je sedeo iza. Ne postoji ni teoretska mogućnost da sila koja je delovala unutra prilikom udara te strane u kamion, pošto je džip robusno vozilo, ima veoma jake varove, veoma je snažno, prilikom razaranja i rasturanja tog dela, na drugom delu gde su se nalazili ovi ljudi, imali bi takve povrede, vidljive po telu, da bi morali da završe u bolnici. Vazdušni jastuci su morali da budu otvoreni, povrede koje bi imali na telu bi morale da se leče ako ništa drugo bar jedno dve-tri nedelje da leže. Sila je tolika bila da oni nisu mogli da izađu nepovređeni. Ne želim da se bavim time kako su to namestili, ali to je nemoguće – rekao je on i dodao:

– Radilo se o ubistvu. Koji su razlozi i motivi ja ne zalazim u to niti želim niti me to interesuje. Samo znam da ljudi koji pričaju o tome, pričaju kao šarlatani.

Podsetimo, 25. novembra 1999. godine, tadašnji sekretar za informisanje Goran Matić saopštio je da su uhapšeni članovi špijunsko-terorističke grupe Pauk, koji su, kako je rekao, posle niza počinjenih zločina, planirali i atentat na Slobodana Miloševića. U postupku grupi Pauk, suđeno je Jugoslavu Petrušiću poznatom i kao Dominik, Miloradu Pelemišu, komandantu 10. diverzantskog voda Vojske Republike Srpske, kao i Slobodanu Orašaninu, Radetu Petroviću i Branku Vlaču.

Prvookrivljeni Jugoslav Petrušić je 2015. godine pred višim sudom ponovo iznosio odbranu. On tada nije negirao da je radio za francusku službu, ali je tvrdio da je radio i za Jugoslovensku vojsku i policiju, pa i DB, i da je tako “spasao veliki broj vojnika”.

Toše Proeski poginuo je u saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine, na autoputu u Hrvatskoj, dok je iz Skoplja putovao za Zagreb. Za volanom je bio njegov prijatelj i vozač Georgij Georgijevski, koji je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom i udario u kamion. Na zadnjem sedištu bila je Tošetova menadžerka Ljiljana Petrović. Toše je stradao na licu mesta, dok su ostali putnici u automobilu prošli sa lakšim povredama.

CATEGORIES
Share This

KOMENTARI

Wordpress (0)
Disqus (0 )