PENTAGON PONIZNO PRIZNAJE NEMOĆ – Rusija ima najbolji PVO na svetu!? VIDEO

Putin je nedavno naglasio da Rusija mora postati lider u vojnoj oblasti.

Nakon što su pre par dana priznali da su izgubili prednost u razvoju hipersoiničnog oružja, iz Pentagona je stiglo još jedno priznanje: superiornost ruskog PVO sistema.

“Američke oružane snage nisu spremne da odbiju postojeće izazove koji dolaze iz Rusije”, rekao je saradnik Centra za novu američku bezbednost Pol Šare u Komitetu za oružane snage Predstavničkog doma SAD.

Oni su priznali da Rusija ulaže velika sredstva u modernizaciju sopstvenog potencijala za nanošenje visokopreciznih udara velikog dometa, kao i za modernizaciju sistema PVO, sredstava i metoda za vođenje radioelektronske borbe.

Podsetimo, nedavno je ruski predsednik Vladimir Putin kazao da je Rusija ima skoro 60% modernog naoružanja, te naglasio da moraju postati lideri u vojnoj oblasti.

Ruski vojni zvaničnici su takođe naglasili da će imati odgovor za novu nuklearnu doktrinu SAD.

“Rusija može operativno da reaguje na raspoređivanje nuklearnog arsenala u baze SAD i NATO-a u Istočnoj Evropi i na Baltiku. Ona ima takve tehničke mogućnosti”, naglasio je Klicevič.

U Kalinjingradu je pre par dana dopremljen “Iskander M”, a duž zapadne granice već se nalaze “S-400”. Takođe, prema najavama, ruska vojska bi uskoro trebala da bude opremljena moćnim raketama “Cirkon”.

 

Izvor: Glas Moskve

CATEGORIES
TAGS
Share This

KOMENTARI

Wordpress (0)
Disqus (0 )