NAPAD NA MARIN LE PEN – Devojka u toplesu tokom govora nasrnula na nju!

41

Foto: Youtube printscreen

Devojka koja je u znak protesta golih grudi potrčala ka podijumu za vreme govora Marin Le Pen tvrdi da ju je obezbeđenje nakon toga pretuklo, piše francuski The Local..

 

42
Pripadnica organizacije Femen potrčala je s buketom cveća prema predsedničkoj kandidatkinji Marin Le Pen, a zatim te otkopčala gornji dio trenerke i otkrila gole grudi. Obezbeđenje ju je ubrzo zgrabili i odvuko za ruke i noge s pozornice.

Držali su je na podu, fotografisali i nazvali “kurvom”

Ona je na Tviteru Femena objavila da ju je obezbeđenje udaralo u bok i glavu dok je bila na podu, a zatim su je iza pozornice udarili šakom u glavu.

“Položili su me na stomak i konopcem mi vezali ruke”, piše u objavi. “Nakon toga je došla grupa od oko 15 ljudi koji su uzeli moje dokumente i fotografisali mi grudi dok su mi govorili da sam kurva”.

Protestantkinja je zatražila da zovu policiju pa su joj vratili dokumente i izbacili je iz dvorane u kojoj je kandidatkinja ekstremne desnice održavala govor.

“Iza masovne imigracije krije se terorizam”

Femen je kontroverzna feministička grupa nastala u Ukrajini, a sada ima grane u celom svetu. Protestuju protiv seksizma, homofobije i ostalih političkih problema tako što u toplesu “napadaju” mete. Svoju metodu objašnjavaju kao “borbu protiv patrijarhata u njegova tri oblika – seksualno iskorišćavanje žena, diktatura i religija”.

Tokom antiimigracionog govora Le Penove u kom je rekla da se više ne oseća dobrodošlo u svojoj državi izbio je protest raznih antifašističkih skupina.

U Trampovom stilu Le Penova je izjavila: “Iza masovne imigracije krije se terorizam. Dajte nam nazad Francusku. Čujem taj poziv svuda gde odem. Francuzima Francuska više nije dom”.

43

Francuska: Marin Le Pen u aferi “Panama papers”

Izvor: (Kurir/index.hr)

CATEGORIES
TAGS
Share This

KOMENTARI

Wordpress (0)
Disqus (0 )