MARIN LE PEN ZAGRMELA IZ MOSKVE: KRIM JE RUSKI! – AMERIKA U SOKU

MARIN LE PEN ZAGRMELA IZ MOSKVE: KRIM JE RUSKI! – AMERIKA U SOKU

Kandidatkinja za predsednicu Francuske Marin le Pen tokom svoje posete Moskvi sastala se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i sa jednim brojem poslanika Dume i tom prilikom rekla da deli stav Rusije o Ukrajini
Tanjug

– Što se tiče situacije u Ukrajini, ja sam jedna od retkih političara u Francuskoj koja je iznela sopstveni stav o Ukrajini, identičan ruskom- rekla je na sastanku Komiteta za međunarodne poslove državne Dume.

Ona navodi da je u svojim stavovima ukazala na ulogu Evropske unije u porastu i razvoju konflikta.

Tanjug

Le Penova je je ukazala na to da su neke njene kolege iz Francuske više puta menjali stav, dok je ona od početka konflikta zadržala isti.

– Ovih dana, u Ukrajini vidimo vladu koja je na vlast došla nelegalno, i sada bombarduje narod u Donjecku i Lugansku. To je ratni zločin i trebalo je da privuče oštre osude od svih onih aktivista za ljudska prava koji daju različita saopštenja za francuske masovne medije- rekla je Le Penova.

Ona veruje da francusko rukovodstvo preferira da sluša samo ono što SAD kažu, čijim interesima i služe.

– SAD imaju cilj da pokrenu pravi rat u Evropi naoružavajući Ukrajinu. Žele da prošire NATO zonu do granice sa Rusijom… SAD vrši pritisak na trenutnu vladu Ukrajine, koja razmišlja u istom smeru, da se pridruže NATO- zaključila je Le Pen.

Tanjug

Marin le Pen nada se da će Francuska ukinuti „crne liste” ruskih građana na svojoj teritoriji, javlja TASS, a prenosi Tanjug.

„Uvek sam se zalagala za ukidanje sankcija, koje smatram kontraproduktivnim”, rekla je Le Pen na sastanku sa predsedavajućim državne Dume, Vjačeslavom Volodinom.

 

Ona dodaje da se nada da će se Francuska naći u situaciji u kojoj će se liste ukinuti makar na teritoriji Francuske.

Putin: Rusija ne namerava da utiče na izbore u Francuskoj

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa francuskom kandidatkinjom za predsednika i liderkom Nacionalnog fronta Marin le Pen i tom prilikom izjavio da se Rusija nema nikakvu nameru da na bilo koji način utiče na tamošnje predsedničke izbore.

On je takođe rekao da su dobri odnosi sa Francuskom Rusiji izuzetno važni.

CATEGORIES
Share This

KOMENTARI

Wordpress (0)
Disqus (0 )