LAZANSKI ZAGRMEO – Naši prijatelji sa Zapada da progovore o ubistvu Olivera Ivanovića!?

Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski i analitičar Dragomir Anđelković ocenili su na TV Pink da upozorenja Stejt departmenta Amerikancima da ne idu na sever Kosova samo nekoliko dana pre ubistva Olivera Ivanovića upućuje da su strane službe znale da se nešto sprema..

 

 

Politički analitiračar Dragomir Anđelković smatra da je Oliver Ivanović poginuo jer se borio da Srbi ostanu na Kosmetu.

Ostajte na Kosovu
– Mislim da je za njegovu porodicu strašan šok to što se desilo, ali poruka našem narodu treba da bude: Ostajte na Kosovu, jer ako nema Srba na Kosovu neće ta teritorija biti naša, koliko ona to teorijski bila – naveo je Anđelković.

On je istakao da su Mitrovica i sever Kosova bastion srpstva na Kosovu, te da je bitno da naš narod, ne samo ostaje, nego da se ako ne može da se vrati u enklave, koncentriše na severu.

– Ivanović je 1999. sa grupom hrabrih ljudi odbranio Sever. Albanci zbog njega uz tog dela nisu uspeli da očiste Srbe – naglasio je Anđelković.

Komentaror dnevnog lista “Politika” Miroslav Lazanski je ukazao na pokušaj besramne politizacije ubistva Olivera Ivanovića.

– Treba videti šta će biti sledeći događaji na Kosovu. Zaustavljen je dijalog, ali se postavlja i pitanje kome ovo što se dogodilo odgovara medijski, a kome politički. Moguće je tu početi istragu – naveo je Lazanski.

On je ocenio da je zanimljiva koincidencija između upozorenja Stejt departmenta građanima Amerike da ne putuju na Kosovo i atentata, to upućuje da su oni nešto znali, da su imali informacije da se nešto sprema.

Gde su stranci?!

Lazanski je ocenio da se Priština sada neće odlučivati na neku vrstu žešćeg nasilja, već će nastojati da skine sumnje sa sebe.

– Ako se Priština bude organizovala da se to ubistvo istraži, što je meni malo verovatno, Beograd će angažovati sa svoje strane. A da vidimo gde su stranci? Kosovo je obaveštajno pokriveno svim zapadnim obaveštajnim službama. Albanci tamo ne mogu ništa da urade, a da ne pitaju mentore sa zapada. Da li mogu naši vrli prijatelji sa Zapada da nam odgovore ko je ubio Ivanovića? Gde su glavne tate sa zapada? – pitao je Lazanski.

 

 

pink.rs

CATEGORIES
TAGS
Share This

KOMENTARI

Wordpress (0)
Disqus (0 )