DODIK O BIH: Doći će dan kada će se sve to srušiti kao kula od karata!

DODIK O BIH: Doći će dan kada će se sve to srušiti kao kula od karata!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će institucije Srpske podržati optužene članove Republičke komisije za referendum i smatra da je optužnica sprovođenje muslimanske politike u BiH, kao i da neće biti osuđujuće presude ako ima pravde.

On je za RTRS rekao da optužnica pokazuje kakva je BiH zemlja i da se na ovaj način sudi jednom narodu kojem želi da se ukine pravo na referendum kao način izjašnjavanja o važnim pitanjima, poput Dana Republike koji je narod smatrao važnim s obzirom na izlaznost.

Dodik je poručio da Republika Srpska neće odustati od takve mogućnosti i najavio je izmene ili donošenje novog zakona o referendumu. On je istakao da se Srpska drži slova Dejtonskog sporazuma i Ustava, a da postoji niz institucija na nivou BiH koje nemaju ustavnu podlogu, ali imaju podršku međunarodnog faktora.

– Doći će dan kada će se sve to srušiti kao kula od karata. Ovako se ne može graditi BiH –  naglasio je Dodik i dodao da je BiH fikcija koja se brani nezakonitim i neustavnim sredstvima.

Napominjući da se radi na donošenju novog zakona o Ustavnom sudu BiH, Dodik je rekao da iza ove institucije stoji međunarodni faktor koji je osetio priliku da se posredstvom te priče „napije krvi srpskom narodu“.

– Javnost u Republici Srpskoj mora da zna da Sud i Tužilaštvo BiH postoje samo da bi urušIli, ponizili i obesmislili RS, ništa više“, rekao je Dodik i dodao da je jasno da Srbi ne bi mogli živeti u BiH ako bi se ukinula Srpska, čemu Sarajevo teži.

CATEGORIES
TAGS
Share This

KOMENTARI

Wordpress (0)
Disqus (0 )