ALARMANTNO! NAKON KOSMETA AMERI OPET UPOZORAVAJU – Stejt department predviđa napade i u BiH!?

Američki Stejt department upozorio je svoje državljane na oprez prilikom putovanja u Bosnu i Hercegovinu zbog opasnosti od terorizma i mina..

 

 

U tekstu, u kojem je upozorenje podignuto na drugi nivo, od maksimalnih četiri, navodi se da terorističke grupe i dalje pripremaju planove za moguće napade u BiH.

U upozorenju piše da teroristi, uz malo ili nikakvo upozorenje, mogu da napadnu turističke lokacije, saobraćajna čvorišta, pijace, trgovačke centre, lokalne objekte, hotele, klubove, restorane, verske objekte, parkove, velike sportske i kulturne događaje, obrazovne institucije, aerodrome i ostala javna mesta.

Takođe, dodaje se i da širom BiH postoje minska polja i mine od kojih, uprkos tome što su opasne oblasti jasno označene, godišnje pogine ili bude povređeno više ljudi.

Da podsetimo, tri dana pre ubistva Olivera Ivanović u kosovskoj Mitrovici, Stejt departmen izdao je slično upozorenje za teritoriju Kosova i Metohije, a istovremeno je južnu srpsku pokrajinu posetio i nekadašnji šef Verifikacione misije OEBS-a, tvorac “masakra” u Račku, koji je bio neposredan povod za NATO agresiju na Srbiju – Vilijam Voker. Voker je tom prilikom Hašimu Tačiju doneo jedan cvet.

 

Tanjug

CATEGORIES
TAGS
Share This

KOMENTARI

Wordpress (0)
Disqus (0 )