VIDEO: FILIPINI U PLAMENU: DŽIHADISTI NANELI ŽESTOKE GUBITKE DUERTOVOJ VOJSCI!

Borbe između filipinske vojske i terorista Islamske države traju nesmanjenom žestinom već četiri dana.

Samo tokom jučerašnjih borbi, život je izgubilo najmanje 22 ljudi u Maraviju, gradu na južnom filipinskom ostrvu Mindanao, nakon što su vojni tenkovi pokušali da vrate kontrolu nad ovim pretežno muslimanskim gradom.

U tim borbama teroristi su uspeli da unište nemali broj borbenih vozila filipinske vojske, spaljena je i jedna kasarna, a broj ubijenih vojnika, od utorka, dostigao je 80.

Nakon serije neuspeha, poslato je novo pojačanje

Današnji dan počeo je dejstvima avijacije po centru grada, gde su se smestile komande dve terorističke organizacije (Maute i Abu Sajef) koje se bore pod zastavom Islamske države.

Usledio je napad na položaje ID-a u zapadnim i severozapadnim delovima grada, gde je eliminisana jedna manja grupa terorista.

U južnom delu grada, teroristi su, sa druge strane, izvršili uspešan napad iz zasede na kolonu borbenih votila i pohvalili se ovom fotografijom:

Prema navodima lokalnih medija, Filipinska armija se trenutno najviše koncentriše na lov na šefa terorista na Filipinima – Isnilona Hapilona.

ID, sa druge strane nastoji da održi svoje redove u Maraviju, odakle nameravaju da pokrenu dalje operacije na Filipinima.

Prema informacijama lokalnih aktivista, mala armija od 500 terorista, osvajanjem Maravija značajno je porasla u broju, pošto su se ID-u sada ridružili gotovo svi zatvorenici iz okružnog zatvora koji se nalazi u gradu, ali i određeni broj lokalnih stanovnika.

Glasilo ID-a Amak objavilo je fotoreportažu o situaciji na kontrolnim punktovima u Maraviju danas.

CATEGORIES
TAGS
Share This

KOMENTARI

Wordpress (0)
Disqus (0 )